31.10.2008 09:23, DKF, Komentárov: 0
Heavy Rain

Heavy Rain

V našom živote sú momenty, ktoré či chceme alebo nie, budú mať skôr či neskôr ďalšie následky. Niektorým veciam sa proste nedá otočiť chrbtom a robiť sa, že nič sa nedeje. To sa jednoducho nedá. No a o tom bude aj príbeh novej hry od známej vývojárskej firmy Quantic Dream.
Meno vývojárskeho klanu Quantic Dream sme mohli zaregistrovať v roku 1999. V tom roku totiž vydali hru Omikron: The Nomad Soul. Táto adventúrna hra vyvolala v herných fanatikoch zmiešané pocity aj napriek vysokej kvalite, ale to vôbec vývojárov neodradilo od toho, aby začali pracovať na novom projekte. V roku 2005 tak vydali hru, ktorá mala názov Fahrenheit. Táto hra sa stala ich ťahúňom na ceste slávy v hernom priemysle. Ukázali hráčom, že vedia priniesť niečo nové do hier s dobrodružným žánrom. Hra Fahrenheit so svojim jedinečným ovládaním, prekrásnym výzorom a hlavne svojou príbehovou líniou, priniesla do fantastického a magického sveta hier veľa zaujímavých myšlienok a konceptov.

Ich najnovšie dielo s názvom Heavy Rain začalo svoju púť ako obyčajné techdemo. Toto Techdemo malo názov The Casting. Video The Casting nám ukázalo herečku, ktorá bola detailne vymodelovaná, a z tváre sa jej dali vyčítať všetky emócie, ktoré sa v nej práve odohrávali. Projekt bol tak dobrý, že ho firma Sony na konferencii E3 v roku 2009 predstavila okolitému svetu. Tam zožali veľký úspech, čo im dalo vietor do plachiet a od vtedy sa naplno maká na exkluzívnom vývoji pre konzolu Playstation 3.



Príbeh hry budeme mať plne vo svojich rukách, a podľa našich rozhodnutí sa bude aj vyvíjať. Hra bude obsahovať aj krvavé scény, čoho následkom je určenie jedine dospelým. Každý náš krok alebo reakcia na danú okolnosť bude mať vplyv na celý príbeh. Je tu však jedna otázka. Čo sa stane ak naša hlavná hrdinka zomrie? Vývojári nás uisťujú, že nás v tom momente nebude vôbec čakať Game over obrazovka ako sme zvyknutí pri iných hrach. Celý príbeh bude pokračovať ďalej aj napriek smrti.

Hlavná hrdinka hry sa bude volať Madison. Madison je reportérka, ktorá neúnavne pátra po sériovom vrahovi. Ten zabíja ľudí a následne ich vypchá ako obyčajných handrových panákov.

Ovládanie hry má byť také, aby každému vyhovovalo. S ľavou páčkou budeme ovládať svoju postavu a s pravou jej budeme otáčať hlavu. Takto sa nám už nemôže stať, že nám nebude vyhovovať pozícia kamery, pretože s hlavou sa vždy otočíme tam, kam len my chceme. V hre Heavy Rain budeme mať otvorené možnosti, voľnosti pohybov hlavnej hrdinky. Podobne ako v hre Fahrenheit, aj v tejto budeme mať možnosť využívať reálne pohybové "chmaty" ako napríklad vyberanie listov z poštovej schánky. Bude to vyzerať tak ako v reálnom živote. Jednoduchým stlačením páčky vpred a vzad vyberieme doručené listy. V niektorých hrach sme boli zvyknutí na to, že keď sme sa dostali do blízkosti užitočných veí, tak sme ich mohli okamžite zobrať do svojho vlastníctva. V Heavy Rain to bude trošku inak. Keď sa naša Madison pozrie na danú vec, tak až vtedy sa nám zobrazia možné voľby. Ďalšia zaujímavá vec je tá, že keď sa s niekym rozprávame, tak môžeme zároveň robiť aj iné aktivity. Napríklad keď stlačíme zvonček na bráne, tak v tom momente môžeme začať kričať aj meno hľadanej osoby. V niektorých situáciach sa nám odhalia aj myšlienky a predtuchy Madison.

Hráči nebudú počas hrania vôbec prerušovaní. Tým mám na mysli, že vôbec nečakajte zdĺhavé a otravné loadingy. Load obrazovku uvidíme jedine pri prechode z jednej kapitoly do druhej, ale počas dobrodružstiev nás takáto situácia vôbec nečaká. Vývojári nám zaručujú 8-12 hodinový hrací čas, ktorý sa samozrejme predlžuje vďaka viacerým záverom. Dobrý príklad na to je video v ktorom vidíme, ako sa naša reportérka nachádza v dome šialeného preparátora a chlapík sa nečakane dostavý domov. Hra nám príchod psychopata ukazuje podobne ako v ich predošlej hre, čiže cez rozdvojenú obrazovku. Madison je hore na poschodí a pokúša sa ukryť.



Vývojári tvrdia, že v hre bude dostatok možností kam sa môžeme schovať. Taktiež vyjadrili o tom, že si musíme dávať veľký pozor ako sa budeme správať v cudzom dome. Keď sa nečakane vráti majiteľ domu, tak napríklad nesmieme bežať rýchlo hore schodiskom, pretože by sme boli ihneď odhalení. Taktiež nemôžeme zanechávať žiadny bordel za sebou. Ak rozbijeme nejakú vázu, alebo stačí ak niečo zo stola zoberieme a nedáme to späť, tak majiteľ ihneď vycíti, že niečo nie je v poriadku. Vo videu nájde Madison na poschodí psychopat, preto sa musí brániť jeho útokom. Brániť sa môžeme jedine stlačením správnych tlačidiel, tie sa nám zobrazia postupne na obrazovke. Ďalšia vec o ktorej máme informácie je tá, že si sami môžeme vybrať najlepšiu cestu na útek. Môžeme utiecť cez garáž, či otvorené okno alebo môžeme zobrať do ruky nejakú tyč a pokúsiť sa zneškodniť vraha.

Vývojári z Quantic Dream nám už ukázali, že vedia vytvoriť naozaj kvalitné adventúrne hry, ale to čo nás čaká na budúci rok bude niečo neskutočné. Chcú dokázať, že kódovanie na konzole Playstation 3 majú v malíčku, a že spravia taký titul, na ktorý sa len tak ľahko nezabudne. A skutočne na tom niečo musí byť, pretože na príbehu hry pracujú najväčší hollywoodski spisovatelia.


DKF
viac článkov autora

Výrobca:
Distribútor:
Vychádza na platformy:
Žáner:
Dátum vydania:

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8 / 10
(Hodnotení: 1)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012