19.06.2012 11:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Herný HW sumár 24. týždňa 2012

Herný HW sumár 24. týždňa 2012

Ponuku ďalšieho týždňa v poradí tvoril kit vysoko-kapacitných DDR3 pamätí a nový periférny kúsok vo forme myši, ktorá posunula latku v počte tlačidiel opäť vyššie.

Ešte predtým, než si zopakujeme čo vieme o spomínanej hernej myši sa sústredíme na nedávno oznámený pamäťový kit Vengeance prichádzajúci na trh pod kompletným modelovým označením CMZ16GX3M2A1600C9. Má ho na starosti spoločnosť Corsair. Ide o DDR3 dual-channel pamäťový kit skladajúci sa z dvoch modulov o veľkosti 8 GB, ktorý tak disponuje celkovou kapacitou 16 GB. Moduly majú pracovnú frekvenciu 1600 MHz (PC3-12800), prichádzajú s časovanie 9-9-9-24 a napätím 1,5 V. Ako sme mali možnosť vidieť, ponúkajú tradičný Corsair Vengeance dizajn. V prípade záujmu o tento produkt by ste si mali nachystať 135 amerických dolárov, čiže cirka 107 EUR.

Teraz sa môžeme zamerať na jednoznačného ťahúňa dvadsiateho štvrtého týždňa, ktorým sa stáva herná periféria Logitech G600 MMO Gaming Mouse. Táto myš rozhodne nie je štandardná, čo poskytnutý materiál vo forme či už obrázkov, videí alebo textu len dokazuje. Primárne si ju teda vychutnajú priaznivci obľúbeného žánru MMO, kde možno využiť potenciál až dvadsiatich tlačidiel. Nás bude predovšetkým zaujímať dvanásť z nich, určených pre palec, pričom tlačidlá samotné sú rozdelené na dve skupinky po šiestich. Sú navrhnuté tak, aby palec dosiahol na všetky. Na prvý pohľad si možno myslieť, že tlačidlá nebudú disponovať príliš veľkým komfortom, Mark Starrett, produktový senior global manažér Logitechu však hráčov a potenciálnych zákazníkov ubezpečuje, že herná myš Logitech G600 MMO je priamo testovaná skúsenými MMO hráčmi, pričom výskum dizajnu panelu pre palec vraj spotreboval nespočetné množstvo hodín, aby sa výrobca uistil, že je pohodlný a čo najľahšie použiteľný.

Pohodlie by tak malo byť zaistené, ale ako sú na tom ostatné vlastnosti? Ako už bolo spomenuté, túto perifériu ocenia najmä hráči MMO hier, no na svoje si majú prísť i hráči klasických titulov. Myška tak prichádza s trojicou predvolených profilov, dva sú určené pre MMO a jeden je vhodný pre bežné hranie. Produkt je nastavený k optimálnemu použitiu ihneď po vybalení z krabice s tým, že nie je potrebné inštalovať žiadne ovládače. Okrem toho je k dispozícii aj funkcia G-Shift, ktorú predstavuje tlačidlo, vďaka ktorému nebude problém jednoducho zdvojnásobiť počet akcií na ľubovoľnom tlačidle. Jednotlivé tlačidlá sú programovateľné, takže si môžete bez problémov vytvoriť vlastné príkazy, uložiť ich na zabudovanú pamäť a mať k ním prístup pomocou jediného dotyku tak, ako je to aj pri ostatných produktoch z rady nesúcej označenie G-Series.

Panel pre palec je RGB osvetlený a prispôsobiteľný s viac ako 16 miliónmi možných farebných kombinácií, ktoré môžete použiť pre jednoduchú identifikáciu herného profilu. Osvetlenie prichádza s viacerými režimami. Môže svietiť nepretržite, pulzovať, cyklovať alebo zhasnúť po určitej dobe nečinnosti. Túto možnosť si môže užívateľ nastaviť sám. V prípade požiadaviek na systém treba mať operačný systém Windows Vista, Windows 7 alebo Windows 8 a pripojenie na internet pre stiahnutie voliteľného konfiguračného softvéru. Zariadenie sa pripája cez USB port, pričom kábel je podľa dostupných informácií dlhý dva metre. Myš je rozmerov 118 mm x 75 mm x 41 mm, váha bez kábla je 133 gramov. Disponuje rozlíšením 200 - 8200 dpi, spracovaním obrazu 11,25 megapixelov za sekundu a maximálnou rýchlosťou 4,06 metrov za sekundu (záleží samozrejme na použitom povrchu). Režim spánku k dispozícii nie je. Trvanlivosť tlačidiel je udaná na 20 miliónov kliknutí.

Herná myš G600 MMO, ktorú si pripravila spoločnosť Logitech, bude v Európe dostupná začiatkom júla za odporúčanú cenu 79,99 €. Užijeme si ju ako v bielej, tak i čiernej verzii. Predaj je podporený trojročnou zárukou.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 0 / 10
(Hodnotení: 0)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012