14.08.2012 18:00, Lukáš "Under4" Kollár, Komentárov: 0
Remember Me - Naše spomienky sú v nebezpečenstve!

Remember Me - Naše spomienky sú v nebezpečenstve!

Capcom spolu s francúzskym developerom Dontnod entertainment dnes na svojej tlačovej konferencii v nemeckom Kolíne nad Rýnom predstavil celkom nový počin, ktorý okorení hernú sci-fi pôdu o novučičkú akciu, odohrávajúcu sa v dobre známej európskej metropole. Čím bude výnimočná a čo prinesie sa dozviete v nasledovných riadkoch.

RMHoci sa GamesCom 2012 ešte prakticky ani nezačal, už vám môžeme poskytnúť ako informácie, tak i celkom slušný audiovizuálny materiál novej hernej značky, ktorej meno by ste si mali zapamätať – volá sa totiž Remember Me. A to nie len tak pre nič za nič, spomienky budú v tomto novom titule hrať poprednú úlohu. Čo poviete na online obchodovanie s myšlienkami? Bude to v budúcnosti reálne? Akčná adventúra Remember Me sa nám to chystá v plnej sile demonštrovať.

Píše sa rok 2084 a nie len v Paríži (zvaný tiež Neo-Paris), kde sa bude táto hra odohrávať, ale i na celom svete kvitne čierny trh s digitalizovanými myšlienkami ľudí. Vzniká tak akási elita vyvolencov, ktorí majú obrovskú moc nad ostatnými jedincami. Celú situáciu má oficiálne pod kontrolou korporácia Memoryeyes, ktorá vyrába Sen-Sen implantáty pre ľudí, snímajúce všetky spomienky, ktoré následne „pre každý prípad“ uchováva. Tento stav je ale všeobecne známy, preto sa nemožno diviť, že vznikla skupina rebelov, ktorí si hovoria The Errorists. Ide pritom o niekoľko člennú organizáciu, aktívne bojujúcu proti menovanej spoločnosti. Jej členom je aj hlavná postava, ktorá má svoj špecifický životný príbeh. Zdá sa vám tento koncept trochu povedomí? O Remember Me ste už mohli počuť. Bolo to na GamesCome 2011, presnejšie pod kódovým označením Adrift, prípadne Rain.

Vráťme sa ale späť k hlavnej postave, ktorú stvárni napohľad vskutku atraktívna ženská hrdinka menom Nilin, ktorú môžete vidieť nielen na oficiálnom videu ale aj na pomerne dlhom gameplayi, ktorý okrem iného predstavuje krásy futuristického Paríža, drsné boje, ktoré zvádza Nilin s nepriateľmi. Nebude pre ňu problém liezť po stenách, či iných objektoch. Jej hlavným tromfom je ale vlastnosť Memory Remix, s ktorou nebude problém zmeniť spomienky iným ľuďom – to môžete názorne vidieť aj v dnes uverejnených záberoch z hrania. Nilina minulosť je zahalená rúškom tajomstva. Jej pamäť bola vymazaná a nevie o sebe takmer nič.RM2 Počas hernej doby sa tak pravdepodobne bude o sebe postupne dozvedať a objavovať samú seba. Po prezretí dostupného video materiálu nám dáte za pravdu, že sa jedná o akýsi mix Batmana a titulov ako Uncharted, Deus Ex či Syndicate, nakoľko predmetom tejto hry bude i hacking.

Akčná adventúra Remember Me vyjde na trojicu hlavných platforiem, teda PC, PS3 a X360 v máji 2013. Nevieme ako sa na to pozeráte vy, ale my v redakcii dávame tomuto titulu pomerne veľké šance preraziť a budeme doslova slintať po každom materiály, ktorý Capcom sprístupní.


Lukáš "Under4" Kollár
viac článkov autora

Výrobca: Dontnod
Distribútor: Capcom
Vychádza na platformy: PC, PS3, Xbox 360
Žáner: Akčné
Dátum vydania: 10.05.2013

Vaše hodnotenie hry

Aktuálne hodnotenie článkov: 8.4 / 10
(Hodnotení: 7)

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012